Display options Mobile website
PreviousHeadlines NetherlandsNext


Fusie van FNV rond: onrust op komst
Niets bij de FNV komt tot stand zonder strijd, zei voorzitter Ton Heerts. Dat gold ook voor de fusie van FNV-bonden. Die is nu rond. De vakvereniging richt de blik op de toekomst.
(Thu, 27 Nov 2014 01:23:00 GMT)

Na 61 dagen staking bij AkzoNobel is het resultaat: niet 1 cent extra
Na 61 dagen is er een einde gekomen aan de uiterst merkwaardige staking bij de chloorfabriek MEB van AkzoNobel. Het was de langste staking ooit bij het concern. De staking heeft AkzoNobel volgens de vakbonden 22 miljoen euro gekost, maar het resultaat voor de stakers was nul.
(Thu, 27 Nov 2014 01:13:00 GMT)

Patiënten met hartfalen minder naar duur ziekenhuis
Een proef met het op afstand monitoren van hartpatiënten is een succes. Het scheelt ook fors in de kosten, maar de verzekeraars vergoeden vooralsnog de investeringen niet.
(Thu, 27 Nov 2014 01:00:00 GMT)

Klokkenluider Wim viel niet te plooien, werd ziek en moest weg
Dat het Waterschap Roer en Overmaas de vergunningen voor zijn eigen projecten regelde als die allang waren uitgevoerd, ging er bij Wim van den Haak niet in. Hij trok er tegen ten strijde - en ging zijn ondergang tegemoet.
(Thu, 27 Nov 2014 01:00:00 GMT)

Moet burgemeester wel toezicht houden op regionale omroep?
Kan een regionale omroep goed en onafhankelijk functioneren als het toezicht op die omroep in handen is van de burgemeester van een grote stad in die regio?
(Thu, 27 Nov 2014 01:00:00 GMT)

Burgemeester 'geeft' Omroep West-baas bonus
Het Commissariaat voor de Media (CvdM) stelt een onderzoek in naar een bonus die de directeur van Omroep West vorig jaar heeft gekregen. De directeur kreeg het extraatje voor goed functioneren, maar bonussen bij semipublieke instellingen zoals omroepen zijn sinds het groene licht voor de Wet normering topinkomens (WNT) van eind 2011 verboden.
(Thu, 27 Nov 2014 01:00:00 GMT)

Turken worden in extremistische hoek gezet
Antwoord van Tanju Bilgiç, woordvoerder van het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken op vragen betreffende een aantal beweringen over in Nederland woonachtige Turken en acties van officiële instanties in de krant Hürriyet.
(Thu, 27 Nov 2014 01:00:00 GMT)

Meerderheid wil ziekenfonds terug
De SP claimt de overwinning in de ideologische strijd met de VVD over de zorg. Uit een opiniepeiling blijkt dat 60 procent van de Nederlanders terug wil naar het ziekenfonds. Ook onder de VVD-stemmers is daarvoor volgens de peiling een meerderheid van 53 procent. Bij geen enkele partij is een meerderheid van de achterban voor handhaving van het huidige systeem.
(Wed, 26 Nov 2014 22:57:00 GMT)

Teeven op bezoek in Drents dorp Oranje om asielzoekers
Staatssecretaris Fred Teeven zal op bezoek gaan in het Drentse dorp Oranje waar duizend asielzoekers worden geplaatst. Hij zal dat doen op verzoek van de SP die vindt dat het daar mis is gegaan met de besluitvorming over de massale opvang 'en dat is niet goed voor het draagvlak onder de bevolking.'
(Wed, 26 Nov 2014 22:35:00 GMT)

Voor Asscher is Turkije een geliefde vijand
De toch al stroeve relatie met NAVO-bondgenoot Turkije glijdt een nieuw dal in na de harde Turkse kritiek op het Nederlandse integratiebeleid. Al langer botst het Turkse wereldbeeld op gevoelige punten met dat van Nederland, thuisland van ruim 400 duizend Turkse Nederlanders. En dit keer komt dat PvdA-bewindsman Asscher misschien niet eens zo slecht uit.
(Wed, 26 Nov 2014 22:00:00 GMT)

Verkeer Drenthe weer vijgegeven na ongeluk met vier doden
Het verkeer kan weer over de N381 tussen Beilen en Emmen. De provinciale weg in Drenthe is vanavond laat weer vrijgegeven. De weg was een paar uur dicht na een botsing tussen een auto en een vrachtwagen, waarbij vier mensen om het leven waren gekomen.
(Wed, 26 Nov 2014 22:00:00 GMT)

Rijke buitenlanders tonen geen belangstelling voor Nederland
'Jongens, als je geld hebt en je wilt hier investeren, kom!' Minister-president Mark Rutte riep rijke buitenlanders een jaar geleden hoogstpersoonlijk op zich in Nederland te vestigen. Bij een investering van 1,25 miljoen zouden ze er gratis een verblijfsvergunning bij krijgen.
(Wed, 26 Nov 2014 21:41:00 GMT)

Koenders: geen Turkse kritiek op ons kabinet
Turkije heeft geen kritiek op de Nederlandse overheid of politiek. Dat heeft minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken vanavond te horen gekregen in een telefoongesprek met zijn Turkse collega Mevlüt Çavusoglu.
(Wed, 26 Nov 2014 21:40:00 GMT)

Goedkope zorgverzekering blijft lucratief lokkertje voor student
Studenten kunnen ook volgend jaar weer geld verdienen door een goedkope zorgverzekering met hoog eigen risico af te sluiten. Dat blijkt uit de woensdag gepubliceerde zorgtoeslag voor 2015.
(Wed, 26 Nov 2014 21:28:00 GMT)

'Crimiclowns' achtervolgen meisjes in Eindhoven
Twee zestienjarige meisjes uit Eindhoven zijn zondagavond achternagezeten door twee clowns. Dit meldt Omroep Brabant. De avond ervoor zou een andere vrouw op dezelfde plek slachtoffer zijn geworden van een 'gillende clown'. Een week geleden was er al een 'crimiclown' in Sliedrecht. De crimiclown die al eerder voor problemen zorgde in België en Frankrijk, lijkt zijn intrede te hebben gemaakt in Nederland.
(Wed, 26 Nov 2014 20:37:00 GMT)

Justitie ging undercover bij Jos van Rey
De rijksrecherche heeft een undercover agent ingezet in het corruptie-onderzoek naar de banden tussen de Roermondse oud-wethouder Jos van Rey en zijn vriend projectontwikkelaar Piet van P. De man, die 'Vissers' op zijn visitekaartje had staan, deed zich voor als bemiddelaar voor buitenlandse banken bij de financiering van bouwprojecten.
(Wed, 26 Nov 2014 20:06:00 GMT)

Parochianen in verzet en de kerk stroomt vol
Het was even twijfelen: naar binnen door de deur of via het raam. Het werd de deur. 'Ik had toevallig nog een breekijzer thuis liggen', blikt de gepensioneerde Bets van Rookhuizen terug op de ochtend van 1 april 2010 toen zij de Onze Lieve Vrouw van Goede Raadkerk in Beverwijk van de ondergang wilde redden. Binnen zaten de ijzeren platen al tegen kerkdeuren, maar een van de gelovigen had een sleutel van de kerkdeur. Met ruim tien gelovigen drongen de gelovigen het gebedshuis binnen en braken zij het bijgebouw open. De kraak was gelukt.   Woensdagochtend, bijna vijf jaar later, is Van Rookhuizen met dertig medestanders per bus onderweg naar de rechtbank in Haarlem. Ze zijn gedagvaard door het parochiebestuur dat eigenaar is van de kerk, een monumentaal pand. Het parochiebestuur wil de bezetters weg hebben. In 2010 stemde bisschop Jos Punt stemde van Haarlem-Amsterdam in met de sluiting van de kerk die nu in de verkoop staat.
(Wed, 26 Nov 2014 19:57:00 GMT)

Tweede motie van wantrouwen tegen Opstelten
De ene motie van wantrouwen is nog niet tegen minister Ivo Opstelten (Veiligheid & Justitie) ingediend, of de andere wordt al aangekondigd. De Groep Bontes/Van Klaveren zwaaide dinsdag met zo'n motie, vanavond kondigde de PVV er ook één aan.
(Wed, 26 Nov 2014 19:27:00 GMT)

Werkstraf voor man die Zwarte Piet sloeg
Muanza P. (Pedro) de man die tijdens de intocht van Sinterklaas in Almelo een Zwarte Piet sloeg, krijgt een werkstraf van 20 uur. Ook moet hij het slachtoffer 150 euro smartegeld betalen. Dat besloot de politierechter in Almelo woensdag tijdens een snelrechtzitting.
(Wed, 26 Nov 2014 19:10:00 GMT)

Vergoeding voor door vogelgriep getroffen bedrijven
Broederijen en vermeerderingsbedrijven kunnen een schadevergoeding krijgen als ze zijn getroffen door de vogelgriep. Dat heeft staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) vanavond aangekondigd.
(Wed, 26 Nov 2014 18:39:00 GMT)

Reisverbod naar IS-gebied goed idee, vindt Opstelten
Minister Ivo Opstelten vindt het een goed idee om een uitreisverbod in te voeren voor mensen 'met een terroristische bedoeling'. Hij zal dit plan van de VVD nader gaan onderzoeken maar hij is het eens met de kern ervan, zei hij woensdag in de Tweede Kamer.
(Wed, 26 Nov 2014 18:23:00 GMT)

Opnieuw Britse toeristen dood door witte heroïne
Twee Britse toeristen zijn dinsdagmiddag dood gevonden in een hotelkamer in Amsterdam-Zuid. Het gaat om mannen van 20 en 21 jaar. De politie vermoedt dat de slachtoffers zijn overleden aan een overdosis witte heroïne, terwijl zij dachten cocaïne te snuiven. De GGD hervat een eerder gestartte campagne om toeristen te waarschuwen.
(Wed, 26 Nov 2014 18:10:00 GMT)

Opstelten wil moderne wetgeving dataverkeer
Minister Ivo Opstelten (Veiligheid & Justitie) heeft wel oren naar de 'alomvattende' en eigentijdse wet die de PvdA wil op het dataverkeer. Die wet moet de privacy van de burgers op het internet beschermen.
(Wed, 26 Nov 2014 18:00:00 GMT)

Hond begrijpt wat mensen zeggen (als u emotioneel bent)
Wat veel hondenliefhebbers allang wisten, is nu ook wetenschappelijk onderbouwd. Honden begrijpen wat het baasje zegt. Althans, hun brein reageert net zoals mensenhersenen op spraak, blijkt uit nieuw Engels onderzoek.
(Wed, 26 Nov 2014 17:44:00 GMT)

Brussel maant Nederland over gezondheidszorg
Brussel wil dat Nederland vaart maakt met het recht van een patiënt om in een ander EU-land gezondheidszorg te kunnen kiezen. Volgens de Europese Commissie voldoet de Nederlandse wetgeving nog steeds niet volledig aan de Europese regels.
(Wed, 26 Nov 2014 17:40:00 GMT)

Zundert grijpt in bij clubhuis No Surrender
De gemeente Zundert dreigt motorclub No Surrender met hoge dwangsommen omdat het hoofdkwartier een illegaal horecabedrijf zou zijn. De club moet een vergunning aanvragen, vertelde burgemeester Leny Poppe vandaag.
(Wed, 26 Nov 2014 17:12:00 GMT)

OM eist achttien jaar voor martelmoord
Twee vrouwen en een man hebben in 2011 een zestigjarige man uit het Gelderse Velp in zijn eigen flat doodgemarteld, denkt het Openbaar Ministerie (OM). Zij moeten ook in hoger beroep achttien jaar cel, dan wel acht jaar cel met tbs en dwangverpleging opgelegd krijgen wegens moord. Dat eiste het OM vandaag in hoger beroep in Arnhem.
(Wed, 26 Nov 2014 17:03:00 GMT)

PVV wil nu alle Nederlandse moskeeën sluiten
De PVV vindt dat alle moskeeën in Nederland gesloten moeten worden. PVV-Kamerlid Machiel de Graaf zei dat vandaag in een Kamerdebat.
(Wed, 26 Nov 2014 16:55:00 GMT)

Allard Pierson Museum gedagvaard om Krim-kunst
Het Amsterdamse Allard Pierson Museum heeft een dagvaarding ontvangen van vier musea uit de Krim. Dat bevestigde het museum vandaag na berichtgeving van het Russische staatsmedium Spoetnik.
(Wed, 26 Nov 2014 16:39:00 GMT)

Els Borst krijgt straatnaam in Den Haag
Oud-minister Els Borst wordt hoogstwaarschijnlijk vereerd met een straatnaam in Den Haag. De gemeente is van plan het plein bij het HagaZiekenhuis naar haar te vernoemen. Het gebied rond het ziekenhuis gaat op de schop, dus krijgt de instelling een nieuw adres.
(Wed, 26 Nov 2014 16:13:00 GMT)

Zorgaanbieder Hilversum gaat verder ondanks verbod
Zorgaanbieder Ascensio Zorg in Hilversum lijkt niet van plan de deuren te sluiten, zoals staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid de organisatie vorige week opdroeg. Op Ascensio's oude adres is nu 'Infinitus Zorg' gevestigd, met dezelfde directie.
(Wed, 26 Nov 2014 15:14:00 GMT)

Bondgenoten stemt nu toch voor één grote FNV
De FNV kan dan toch door op het ingeslagen pad van vernieuwing. In navolging van de Abvakabo, Bouw, Sport en Kiem heft FNV Bondgenoten zich in tweede instantie op, om vervolgens op te gaan in één grote FNV. Die kan zich nu gaan inrichten volgens herkenbare sectoren. Vorige maand kwam de meerderheid voor dat plan acht stemmen te kort; vanmiddag bleek 91,1 procent van de aanwezigen voor de plannen.
(Wed, 26 Nov 2014 15:00:00 GMT)

A15 weer open na brand glashandel Hardinxveld
De A15 is rond 13.45 uur weer geopend na een grote brand bij een glasfabriek in Hardinxveld-Giessendam. Daardoor trokken dikke, zwarte rookwolken over de snelweg. De afrit Hardinxveld-Giessendam blijft voorlopig nog afgesloten, meldt de VerkeersInformatieDienst (VID).
(Wed, 26 Nov 2014 14:13:00 GMT)

Verdachte mishandeling vrijuit om hersentumor
Een Tilburger wordt definitief niet vervolgd voor de mishandeling van een jongen in Chaam, omdat hij door een hersentumor raar gedrag kan vertonen. Het gerechtshof in Den Bosch heeft dat bepaald over een klacht van de ouders van het slachtoffer. De uitspraak en de uitleg maakt het hof niet openbaar, aldus een woordvoerster vandaag.
(Wed, 26 Nov 2014 14:08:00 GMT)

25 jaar en tbs geëist tegen Patrick S.
Het Openbaar Ministerie eist in hoger beroep geen levenslang meer tegen Patrick S., maar 25 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging. Dat gebeurde vandaag bij het gerechtshof in Den Haag.
(Wed, 26 Nov 2014 13:36:00 GMT)

Prominente Bandidos-leden vast voor afpersing
De president en de vicepresident van de motorclub Bandidos van de 'chapter' (afdeling) Alkmaar zijn woensdagmorgen aangehouden. De politie verdenkt de prominente leden van het afpersen van een lid dat uit de club wilde stappen.
(Wed, 26 Nov 2014 13:23:00 GMT)

Is Aboutaleb het nu eens met Wilders?
'Wil je naar Syrië? Ga maar!' Een frons op het gezicht van de burgemeester toont dat het hem menens is. Dit zijn de kop en de foto op de voorpagina van het AD vandaag. PvdA'er Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam, gebruikt plots de taal van Wilders in het jihadistendebat.
(Wed, 26 Nov 2014 11:13:00 GMT)

Hongerige zeehonden vallen bruinvissen aan
Zeehonden in de Nederlandse wateren hebben een nieuwe delicatesse ontdekt: bruinvis. Uit DNA-onderzoek blijkt dat bruinvissen die aanspoelden op de Nederlandse kust slachtoffer zijn geworden van grijze zeehonden.
(Wed, 26 Nov 2014 10:14:00 GMT)

'Schade vogelgriep 10 miljoen euro per week'
De uitbraak van vogelgriep heeft vorige week 10,5 miljoen euro aan schade gekost. Deze schatting doet pluimvee-econoom Peter van Horne van het onderzoeksinstituut LEI vandaag. Voor iedere week dat er geen nieuwe kuikens naar de bedrijven mogen, komt daar nog eens 9 tot 10 miljoen bij.
(Wed, 26 Nov 2014 09:59:00 GMT)

Een school is geen bedrijf waar werk een dagje later gedaan kan worden
Pas de wet aan voordat een griepgolf ertoe leidt dat basisschoolleerlingen naar huis worden gestuurd en leraren overwerkt raken.
(Wed, 26 Nov 2014 09:37:00 GMT)

de Persgroep Publishing Nederland NV