PreviousHeadlines NetherlandsNext


Roep om aftreden PVV'er Marjolein Faber wordt luider
De roep om het aftreden van PVV'er Marjolein Faber wordt steeds luider. De Gelderse fracties van VVD, PvdA en de SGP vinden dat ze haar functie moet neerleggen nu blijkt dat zij duizenden euro's provinciegeld heeft gebruikt om het bedrijf van haar zoon in te huren voor fractiewerk.
(Sun, 01 Mar 2015 14:59:00 GMT)

Barth: 'Nederland is te verslaafd aan Gronings gas'
Nederland is te verslaafd aan het gas uit Groningen en de olie uit Rusland en Saudi-Arabië. Als we daar wat aan willen doen, moeten we echt serieus aan de slag met alternatieve energie, stelde PvdA-lijsttrekker voor de Eerste Kamer Marleen Barth vandaag.
(Sun, 01 Mar 2015 14:13:00 GMT)

Twee examenfraudeurs Ibn Ghaldoun betalen
Twee van de drie veroordeelde hoofdrolspelers in de examendiefstal in 2013 op de islamitische scholengemeenschap Ibn Ghaldoun in Rotterdam gaan een schadevergoeding betalen. Het ministerie van Onderwijs is met de betrokkenen een schikking overeengekomen. Zij betalen ieder 4800 euro. De derde verdachte, die de schikking niet wil betalen, moet voor de rechter komen.
(Sun, 01 Mar 2015 12:45:00 GMT)

Code geel in kustprovincies door zware windstoten
Het KNMI waarschuwt voor flinke windstoten aan de kust en op de Waddeneilanden vanavond. De provincies Zeeland, Noord- en Zuid-Holland en de eilanden hebben daarom een code geel gekregen.
(Sun, 01 Mar 2015 10:29:00 GMT)

'Rotsblok dupeerde tienduizenden skiërs'
Het enorme rotsblok dat zaterdag een weg naar het skigebied Val Thorens blokkeerde, heeft misschien wel 50.000 tot 100.000 vakantiegangers gedupeerd. Dat berekenen lokale Franse media. Maar ook de VerkeersInformatieDienst komt desgevraagd na becijfering wel op die schatting.
(Sun, 01 Mar 2015 10:02:00 GMT)

Twee miljoen kijkers voor tien jaar DWDD-filmpjes
De terugblik op tien jaar De TV Draait Door heeft zaterdagavond ruim twee miljoen kijkers getrokken. Het programma keek terug op de hoogtepunten van de filmpjesrubriek uit DWDD. Presentator Matthijs van Nieuwkerk en tafelheer Marc-Marie Huijbregts zapten, met gasten, langs opvallende fragmenten.
(Sun, 01 Mar 2015 09:01:00 GMT)

Dierenkieswijzer gelanceerd: voor diervriendelijke keuze in het stemhokje
Wie op 18 maart een diervriendelijke keuze in het stemhokje wil maken, kan vanaf vandaag de Dierenkieswijzer raadplegen. Die vergelijkt politieke standpunten op het gebied van natuurbeheer, jacht en intensieve veehouderij.
(Sun, 01 Mar 2015 08:31:00 GMT)

Weg naar Val Thorens weer vrij na verplaatsing rotsblok
Wintersporters kunnen weer naar de Franse skioorden Val Thorens en Les Menuires. De weg (RD117) naar het skigebied Les Trois Vallées was vandaag geblokkeerd door een groot rotsblok, dat van een berg was gevallen.
(Sat, 28 Feb 2015 18:50:00 GMT)

#binnenskamers: bij Rutte is iedereen welkom
#binnenskamers brengt u de laatste nieuwtjes, de nieuwste inzichten en scherpste observaties vanaf het Binnenhof, waargenomen en opgetekend door de verslaggevers van onze parlementaire redactie. Hier vindt u gedurende de dag de laatste updates.
(Sat, 28 Feb 2015 16:58:00 GMT)

Gewonden bij overval op juwelier in Haarlem
Bij een overval door drie mannen op een juwelier in het centrum van Haarlem zijn vanmiddag twee gewonden gevallen. Hoeveel de overvallers buit hebben gemaakt, is niet bekend
(Sat, 28 Feb 2015 16:55:00 GMT)

Bezetting gemeentehuis Oss is voorbij
De bezetting van het gemeentehuis in Oss is na twee dagen voorbij. Tientallen huishoudhulpen en vakbondsmensen zaten in een vergaderkamer, omdat ze boos zijn over het faillissement van een huishoudhulporganisatie. Vandaag halverwege de middag beëindigden ze hun actie, aldus een woordvoerster van de gemeente.
(Sat, 28 Feb 2015 14:47:00 GMT)

RIVM brengt hoofdluis in kaart
De hoofdluis staat vanaf vandaag centraal, onder het motto 'Luis thuis?'. Er is een speciale website, een landelijke luizendag en er komt een vragenuurtje op Twitter. Het RIVM wil in kaart brengen hoe het zit met verspreiding en aanpak van de hoofdluis. In Nederland wordt dat tot nu toe niet bijgehouden.
(Sat, 28 Feb 2015 08:48:00 GMT)

Minder geld om kiezers naar stembus te lokken
De provincies doen dit jaar zuinig aan om kiezers naar de stembureaus te lokken. Ze trekken minder geld uit voor zogeheten opkomstbevorderende campagnes. Op 18 maart kunnen Nederlanders stemmen voor zowel de Provinciale Staten als de waterschappen.
(Sat, 28 Feb 2015 06:28:00 GMT)

Groeten van Terschelling, toneel van een schimmig politiek spel
Zomer 2012 ontdekt een boekhouder op Terschelling een enorm gat in de gemeentebegroting. Een ongeoorloofde truc kan uitkomst bieden. Het luidt het begin in van een schimmig politiek spel waarbij de normen worden opgerekt.
(Sat, 28 Feb 2015 01:00:00 GMT)

'Dit is gewoon een waanzinnig gaaf land'
Mark Rutte trapt vandaag in Breda de VVD-campagne voor de statenverkiezingen van 18 maart af. Hij hoopt het beeld weg te poetsen van een kabinet dat op z'n einde loopt. Er zijn altijd nieuwe bondgenoten. 'Laten we samenwerken!'
(Sat, 28 Feb 2015 01:00:00 GMT)

'Mijn vader lijdt niet aan geheugenverlies'
De dochter van de uitgezette Afghaan Feda Amiri wil de verwarring wegnemen, maar ze raakt verstrikt in haar verhaal.
(Sat, 28 Feb 2015 01:00:00 GMT)

Universiteit verloochent haar opdracht
De studenten moeten zich meer richten op het wezenlijke probleem: de stelselmatige bevoordeling van bètastudies, vindt Sander van Walsum.
(Sat, 28 Feb 2015 01:00:00 GMT)

Terschelling legt klokkenluider met fikse som geld het zwijgen op
De gemeente Terschelling heeft een klokkenluider 155 duizend euro betaald om op te stappen. De klokkenluider, een accountant, maakte melding van een boekhoudschandaal. Ook waarschuwde hij voor financiële problemen rond een reorganisatie.
(Sat, 28 Feb 2015 00:00:00 GMT)

Tankstations willen nu ook elektrische laadpalen
Rijkswaterstaat en Fastned, de grootste aanbieder van laadpunten voor elektrische auto's langs de snelweg, maken ruzie over de rechten om bij bestaande pompstations elektrisch laden te mogen aanbieden. Het gaat over de vraag of pomphouders die aanvankelijk geen interesse hadden in elektrische laadpalen, die alsnog mogen plaatsen nu de markt erom vraagt.
(Sat, 28 Feb 2015 00:00:00 GMT)

Het einde van de provincie
We stemmen nog één keer voor de provinciale staten en dan moest het maar eens afgelopen zijn, vindt Robert Giebels. Heel langzaam verdwijnt de provincie zelf al. De provinciepoliticus kan meteen wel weg.
(Sat, 28 Feb 2015 00:00:00 GMT)

'Kleine, dunne feitjes' werden Verheijen fataal
Gemor in de eigen gelederen over sjoemelende partijgenoten dreigde de VVD-verkiezingscampagne te verstoren. Exit Mark Verheijen. Hoe fout en uitzonderlijk handelde hij?
(Fri, 27 Feb 2015 21:33:00 GMT)

Tamana Amiri: er zijn feiten verdraaid
De dochter van de uitgezette Afghaanse asielzoeker Feda Amiri geeft toe dat zij en kunstenares Tinkebell de afgelopen weken, al dan niet onopzettelijk, niet de gehele waarheid hebben verteld. Zo blijkt vader Amiri geen geheugenverlies te hebben opgelopen na zijn uitzetting. Ook bevond de Afghaan zich niet in 'kritieke toestand' toen dochter Tamana hem vorige week vond in een ziekenhuis in Kabul.
(Fri, 27 Feb 2015 21:29:00 GMT)

'Ons poldermodel bevordert corruptie'
Politici zitten op posities waarin ze elkaar ongezien voordeeltjes kunnen toeschuiven, zegt de corruptie-expert. 'En het is geen zuidelijk probleem.'
(Fri, 27 Feb 2015 20:52:00 GMT)

Roemer spreekt met Maagdenhuisbezetters
De studenten die sinds woensdagavond het Maagdenhuis in Amsterdam bezetten, maken geen aanstalten om te vertrekken. 'We hebben afgelopen nacht met tientallen mensen hier geslapen en iedereen is van plan te blijven zo lang als het nodig is', aldus een van de actievoerders van de beweging De Nieuwe Universiteit, die het studentenprotest leidt, vandaag. SP-leider Emile Roemer ging vanavond met de bezetters in gesprek.
(Fri, 27 Feb 2015 20:34:00 GMT)

Opnieuw dode na flatbrand Nijmegen
Opnieuw heeft de brand in een seniorenflat in Nijmegen vorige week een leven geëist. Vandaag overleed een 81-jarige inwoonster aan de gevolgen van de brand. De vrouw is de tweede die overleden is na de brand. In de nacht van dinsdag op woensdag overleed een 86-jarige vrouw aan haar verwondingen. Dat heeft de gemeente Nijmegen laten weten.
(Fri, 27 Feb 2015 20:02:00 GMT)

Als een doodziek kind mag kiezen
In België maakt de nieuwe euthanasiewet voor kinderen de gesprekken tussen artsen en ouders nog delicater. 'Ouders associëren morfine nu met het doodspuiten van een kind, terwijl het nodig is om comfort te bieden.'
(Fri, 27 Feb 2015 20:00:00 GMT)

'ASML gehackt door Chinese overheid'
Chinese staatshackers hebben ingebroken bij de Nederlandse chipmachinefabrikant ASML. Dat melden anonieme bronnen tegenover technologiesite Tweakers. Ook de NOS bevestigt het bericht.
(Fri, 27 Feb 2015 19:27:00 GMT)

Rutte vraagt om eendracht rond zijn kabinet
Minister-president Rutte roept 'alle constructieve politici' op om politieke stagnatie te voorkomen als zijn kabinet op 18 maart in de Eerste Kamer aan politiek draagvlak verliest. Hij wil in dat geval op zoek naar nieuwe bondgenoten en doet een dringend beroep op het verantwoordelijkheidsgevoel van de oppositie: 'Ik doe bij deze een oproep. Als minister-president. In het belang van Nederland. Laten we samenwerken!'
(Fri, 27 Feb 2015 18:50:00 GMT)

#binnenskamers: enter Underwood, exit Verheijen
#binnenskamers brengt u de laatste nieuwtjes, de nieuwste inzichten en scherpste observaties vanaf het Binnenhof, waargenomen en opgetekend door de verslaggevers van onze parlementaire redactie. Hier vindt u gedurende de dag de laatste updates.
(Fri, 27 Feb 2015 18:28:00 GMT)

Spullen MH17-slachtoffers in catalogus
Nabestaanden van slachtoffers van rampvlucht MH17 kunnen sinds vandaag persoonlijke spullen van hun geliefden bekijken in een online catalogus. De spullen zijn in bezit van Malaysia Airlines. De luchtvaartmaatschappij wil ze teruggeven, maar weet niet van wie de spullen zijn.
(Fri, 27 Feb 2015 16:58:00 GMT)

'45 doden onder gebruikers antistollingmiddelen'
Onderzoeksprogramma Argos brengt morgen naar buiten welke bijwerkingen nieuwe antistollingsmiddelen veroorzaken, die sinds 1 december 2012 worden vergoed. Volgens Argos zijn 45 gebruikers van de peperdure middelen overleden.
(Fri, 27 Feb 2015 16:42:00 GMT)

Natuurorganisaties: Veluwe moet op werelderfgoedlijst
De Veluwe moet de status van werelderfgoed krijgen. Daarvoor pleiten de grote natuurorganisaties zoals Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en de Milieufederatie.
(Fri, 27 Feb 2015 16:25:00 GMT)

Asscher: democratie ook beschermen via school
De democratie bescherm je volgens minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) niet alleen met wapens, maar ook met woorden, onderwijzers en politieagenten. Daarom trekt het kabinet extra geld uit voor activiteiten die erop zijn gericht om radicalisering en sociale spanning tegen te gaan.
(Fri, 27 Feb 2015 16:01:00 GMT)

'VVD kan zich geen enkele fout meer veroorloven'
De campagne van de VVD voor de Provinciale Statenverkiezingen begint morgen. Kan de partij de schade van de integriteitsaffaires beperken? 'Een paar incidenten zijn voor de kiezer een patroon', zegt Paul Stamsnijder van De Reputatiegroep.
(Fri, 27 Feb 2015 15:53:00 GMT)

Opnieuw toeristen onwel na gebruik witte heroïne
Drie jonge Deense toeristen zijn in de nacht van woensdag op donderdag in Amsterdam onwel geworden door het gebruik van witte heroïne die verkocht werd als cocaïne. Dat maakte de gemeente vandaag bekend. De drie slachtoffers van 21, 22 en 24 jaar hebben het ziekenhuis inmiddels weer verlaten.
(Fri, 27 Feb 2015 15:13:00 GMT)

Rutte geeft toe: commentaar op NRC was voorbarig
Premier Rutte had zich moeten onthouden van commentaar op publicaties van NRC Handelsblad over zijn partijgenoot Mark Verheijen. Die les trekt de premier vandaag, nu de integriteitscommissie van de VVD oordeelt dat Verheijen handelde 'in strijd met het integriteitskader van de partij'.
(Fri, 27 Feb 2015 15:03:00 GMT)

Fiscus maakt belastingaangifte makkelijker
De Belastingdienst maakt het doen van aangifte over de inkomstenbelasting makkelijker. Mensen hebben nu een maand extra de tijd om hun aangifte te doen (1 mei), aangifte kan ook op een nieuwe persoonlijke pagina bij de belastingdienst en voor wie helemaal een rechttoe rechtaan-aangifte heeft is er een app. Aangifte via het downloadprogramma en op papier kan overigens ook nog altijd.
(Fri, 27 Feb 2015 14:38:00 GMT)

Bijna 129 miljoen extra voor veiligheid
Het kabinet trekt de komende jaren bijna 129 miljoen euro extra uit om terrorisme en de jihadistische dreiging langdurig te kunnen tegengaan. Dat heeft premier Mark Rutte vandaag na afloop van de ministerraad aangekondigd.
(Fri, 27 Feb 2015 14:32:00 GMT)

Drie keer ging Verheijen écht in de fout
VVD'er Mark Verheijen jongleerde in zijn tijd als gedeputeerde van de provincie Limburg met verschillende functies. Hij handelde vaak op het randje van integer, meestal zat hij net aan de goede kant. Drie keer ging hij echt over de grens, oordeelt de Commissie Integriteit van de VVD.
(Fri, 27 Feb 2015 12:53:00 GMT)

Primeur: Wilders schuift toch aan bij 'verschrikkelijke' Pauw
Hoewel Geert Wilders altijd zei nooit aan te zullen schuiven bij die 'verschrikkelijke en eenzijdige journalisten' van die 'anti-PVV-talkshow' Pauw & Witteman, neemt hij op 11 maart toch plaats aan tafel bij het programma dat eruit voortkwam: Pauw. De VARA maakte zijn komst vandaag bekend.
(Fri, 27 Feb 2015 12:40:00 GMT)

de Persgroep Publishing Nederland NV