Display options Mobile website
PreviousHeadlines NetherlandsNext


Ook vannacht beperkt treinen rond Amsterdam
Het treinverkeer in Noord-Holland is nog niet op orde. Maar volgens de NS komt iedere reiziger vrijdagavond laat nog op de bestemming aan met de trein en/of vervangend vervoer. Dat heeft de NS laten weten. Reizigers moeten wel rekening houden met uitval van treinen, langere reistijden en extra overstappen.
(Fri, 27 Mar 2015 22:42:00 GMT)

Acda en De Munnik krijgen lintje bij afscheid
Zangers Thomas Acda en Paul de Munnik hebben vandaag een lintje gekregen. Ze mogen zich voortaan ridder in de orde van Oranje-Nassau noemen. Minister Jet Bussemaker (Cultuur) reikte de onderscheiding uit in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.
(Fri, 27 Mar 2015 22:42:00 GMT)

Amanda Knox vrijgesproken door Hoge Raad Italië
Het hooggerechtshof in Italië heeft de veroordeling van de Amerikaanse Amanda Knox nietig verklaard en haar ontslagen van rechtsvervolging. Knox en haar voormalige Italiaanse vriend Raffaele Sollecito werden ervan beschuldigd dat zij in 2007 de destijds 21-jarige Meredith Kercher hebben vermoord. Ook de veroordeling van Sollecito is nietig verklaard.
(Fri, 27 Mar 2015 21:43:00 GMT)

Stroomstoring op meer fronten onderzocht
De stroomstoring die vrijdag een groot deel van het openbare leven in Noord-Holland en Flevoland platlegde, wordt op verschillende manieren onderzocht.
(Fri, 27 Mar 2015 20:25:00 GMT)

Zes Schotse Hooglanders dood door eten giftige struik
In de Schinveldse bossen zijn zes Schotse Hooglanders dood gevonden. De harige runderen hadden gegeten van een giftige taxushaag, die ze konden bereiken doordat vandalen het raster om het gebied hadden stukgeknipt. 'Trieste aanblik', twitterde Niki Jasper van terreinbeheerder Natuurmonumenten vanmiddag.
(Fri, 27 Mar 2015 19:54:00 GMT)

KLM en Transavia met twee man in cockpit
In cockpits van de KLM en haar dochter Transavia moeten voortaan altijd twee bemanningsleden aanwezig zijn. Dat hebben de beide Nederlandse luchtvaartmaatschappijen vandaag besloten. Ze geven gehoor aan een richtlijn van het EASA, de Europese dienst voor veiligheid in de luchtvaart.
(Fri, 27 Mar 2015 19:24:00 GMT)

Geen stroom: uren wachten op Schiphol
De grote stroomstoring van vanmorgen zorgde ervoor dat verschillende systemen en de verlichting uitvielen op Schiphol. De storing was na een half uur verholpen. De vertraging die de meeste reizigers ondervonden duurde echter veel langer.
(Fri, 27 Mar 2015 18:47:00 GMT)

VVD wil Grondwet veranderen om zetelroof uit te sluiten
VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra wil de Grondwet veranderen om zetelroof te voorkomen. Hij zegt dit morgen in een interview met de Volkskrant. Wat hem betreft is het een onderwerp voor de staatscommissie die de werking van het parlement moet gaan onderzoeken.
(Fri, 27 Mar 2015 17:46:00 GMT)

Duitsers gaan tol heffen op snelweg - ook voor ons
Angela Merkel was geen voorstander, coalitiegenoot SPD zag geen heil in de plannen, toch moet iedere automobilist volgend jaar op de Duitse autowegen tol betalen. De Duitse Bondsdag stemde vandaag voor het van oorsprong Beierse plan, dat volgens Verkeersminister Alexander Dobrindt (CSU) jaarlijks een half miljard zal opleveren. In de praktijk betalen alleen buitenlanders. Duitsers worden via de wegenbelasting gecompenseerd.
(Fri, 27 Mar 2015 17:14:00 GMT)

Dijsselbloem laat spierballen rollen nu het nog kan
Ogenschijnlijk op het laatste moment stelde minister Dijsselbloem zijn besluit uit om staatsbank ABN Amro te verkopen. Reden: onrust, veroorzaakt door de bank zelf. Dijsselbloem laat zijn spierballen rollen zolang hij nog kan.
(Fri, 27 Mar 2015 17:13:00 GMT)

'Geen late pgb-betaling door blauwe inkt'
Het kan 'wel eens voorkomen' dat pgb-declaraties die met een blauwe pen zijn ingevuld, niet goed leesbaar zijn voor de scanner. Dat heeft echter 'geen enkel effect' op het tijdstip waarop de betaling wordt uitgekeerd.
(Fri, 27 Mar 2015 16:45:00 GMT)

Waarom zorgt een korte stroomstoring de hele dag voor overlast?
Vanochtend viel een belangrijk deel van het elektriciteitsnetwerk uit in Noord Holland. De storing was binnen een uur verholpen, maar het duurde tot kwart voor twee in de middag voor iedereen weer stroom had. Hoe kan dat?
(Fri, 27 Mar 2015 16:35:00 GMT)

Jongeren kiezen 'Birk' als beste boek
Jongeren hebben 'Birk' van kinderboekenschrijver Jaap Robben gekozen tot beste boek. De roman kreeg de meeste stemmen en wint daarmee de publieksprijs van de Dioraphte Literatour Prijs 2015, liet de stichting CPNB vandaag weten.
(Fri, 27 Mar 2015 16:30:00 GMT)

Meester, de held van de klas
Het basisonderwijs is vooral een vrouwenzaak, hooguit 15 procent van de onderwijzers is man. Het ministerie van Onderwijs streeft naar een hoger aantal mannen voor de klas. Terecht, vinden deze vier Hollandse meesters.
(Fri, 27 Mar 2015 14:45:00 GMT)

99,995 procent van de tijd is er geen stroomstoring
De stroomstoring die vandaag een groot deel van ons land trof is een van de grootste die ons land heeft meegemaakt. Volgens Netbeheer Nederland is de precieze omvang nog niet exact bekend. 'Maar we kunnen met zekerheid zeggen dat de storing van vrijdag in de top drie staat', aldus een woordvoerder.
(Fri, 27 Mar 2015 14:25:00 GMT)

Zes maanden voorwaardelijk geëist tegen juwelier Deurne
Juwelier Willy S. uit Deurne moet volgens justitie een werkstraf van 200 uur en een voorwaardelijke celstraf van een half jaar krijgen, wegens verboden wapenbezit. Met het geladen vuurwapen dat klaarlag in zijn zaak Goldies schoot zijn vrouw Marina een jaar geleden twee overvallers dood.
(Fri, 27 Mar 2015 13:47:00 GMT)

Achterhalen oorzaak stroomstoring kan maanden duren
Het kan nog weken, zo niet maanden duren voordat bekend is waarom het relatief lang duurde voordat de stroomvoorziening na een storing in een hoogspanningsstation weer op gang kwam. Dat liet een woordvoerder van Netbeheer Nederland weten. In Nederland zijn hoogspanningskabels allemaal dubbel uitgevoerd, waardoor bij grote storingen snel moet kunnen worden geschakeld.
(Fri, 27 Mar 2015 12:20:00 GMT)

Teruglezen: korte stroomstoring met grote gevolgen
Noord-Holland en Flevoland kampten vanochtend met een korte maar grote stroomstoring. Delen van Amsterdam, Schiphol, Zaandam, Alkmaar en Almere moesten het ruim een uur doen zonder stroom. Treinen stonden stil, vliegtuigen konden niet landen. Lees hieronder de gebeurtenissen terug. Of lees hier ons nieuwsbericht.
(Fri, 27 Mar 2015 11:25:00 GMT)

De lunchpauze van 27 maart
Drukke ochtend? In onze lunchpauze praten we u in een paar minuten bij over het nieuws van vandaag en geven wat gespreksonderwerpen voor aan tafel straks.
(Fri, 27 Mar 2015 11:00:00 GMT)

Maagdenhuisbezetters willen compensatie studiepunten
De studenten die sinds eind februari het Maagdenhuis bezetten, willen compensatie voor gemiste studiepunten. Dat schrijven ze in een open brief aan het bestuur van de UvA.
(Fri, 27 Mar 2015 08:13:00 GMT)

Dijsselbloem stelt besluit ABN Amro uit om salarisophef
De geplande beursgang van ABN Amro gaat voorlopig niet door. Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem stelt het besluit daarover uit vanwege de ophef over hoge salarissen bij de top van de bank. Dat schrijft de minister vandaag aan de Tweede Kamer.
(Fri, 27 Mar 2015 08:06:00 GMT)

Negen relschoppers Rome melden zich
Negen mannen die in februari mogelijk betrokken zijn geweest bij de ongeregeldheden in Rome rond de voetbalwedstrijd AS Roma-Feyenoord hebben zich donderdagavond bij de politie gemeld. De verdachten meldden zich nadat ze herkenbaar in beeld waren gekomen op de regionale zender RTV Rijnmond. In de uitzending waren twaalf relschoppers te zien.
(Fri, 27 Mar 2015 07:13:00 GMT)

Moskeeën geven naam financiers niet prijs
Nederland heeft geen idee door welke buitenlandse geldschieters de moskeeën in ons land worden gefinancierd. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van de Tweede Kamer, schrijft het AD. Moskeeën zijn niet bereid om openheid van zaken te geven.
(Fri, 27 Mar 2015 06:16:00 GMT)

Vrijdag 27 maart: dit is vandaag belangrijk
Om de dag te beginnen: UberPop-chauffeurs ontduiken massaal belasting, de grote Matisse-tentoonstelling in het Stedelijk Museum krijgt vier sterren en zangeres Taylor Swift is volgens zakenblad Fortune de invloedrijkste vrouw ter wereld.
(Fri, 27 Mar 2015 06:05:00 GMT)

VVD de aandacht, maar PvdA krijgt ruimer asielbeleid
De VVD kreeg de aandacht, maar de PvdA krijgt een ruimer asielbeleid. Zo staan de zaken ervoor na een week debat over het VVD-plan om de grenzen te sluiten.
(Fri, 27 Mar 2015 05:39:00 GMT)

'Triodos weigert rekening aan sekswerkersclub'
De Triodos Bank heeft geweigerd een zakelijke rekening te openen voor Proud, een belangenvereniging voor (ex-)sekswerkers. Dat heeft Proud gisteren laten weten.
(Fri, 27 Mar 2015 01:52:00 GMT)

Spaanse D66 breekt politiek open
Was het tot voor kort slechts protestpartij Podemos die de gevestigde orde in Spanje uitdaagde, nu is er een alternatief dat wars is van populisme. Kiezers lopen er warm voor.
(Fri, 27 Mar 2015 01:00:00 GMT)

U vraagt, Rutte draait - met twee opgestoken duimen
 
(Fri, 27 Mar 2015 01:00:00 GMT)

Zo ging het Grand failliet
Baanbrekend theater en professionalisering zou het Grand Theatre in Groningen redden. Wat resteert zijn ontslagen medewerkers en tientallen schuldeisers. 'Heel pijnlijk.'
(Fri, 27 Mar 2015 01:00:00 GMT)

UberPop-chauffeurs ontduiken massaal belasting
UberPop-chauffeurs ontduiken massaal de belasting door geen btw in rekening te brengen over de ritten die ze maken. Bemiddelaar Uber is daarvan op de hoogte en verstuurt aan klanten geen rekeningen met het btw-tarief. Volgens Uber is btw-heffing niet mogelijk omdat chauffeurs niet staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KvK).
(Fri, 27 Mar 2015 01:00:00 GMT)

'Waarschuwing aan start-ups'
Uberpop is verboden en de inspectiedienst doet een inval. Tegelijkertijd groeit bij de Kamer en het kabinet het enthousiasme voor dit soort bedrijven.
(Fri, 27 Mar 2015 01:00:00 GMT)

'Verdeling geld voor onderzoek moet anders'
Het schaarse geld voor wetenschapsonderzoek moet efficiënter worden gebruikt, vindt hoogleraar Marten Scheffer. Hij heeft een gewaagd plan.
(Fri, 27 Mar 2015 01:00:00 GMT)

Den Haag ziet diploma op maat zitten
In de Tweede Kamer valt Rosenmöllers 'maatwerkdiploma' goed. 'Dit haalt het maximale uit kinderen', zegt Tanja Jadnanansing van de PvdA. 'One size fits all is niet meer van deze tijd.'
(Fri, 27 Mar 2015 01:00:00 GMT)

Albanezen dood bij uitzetting naar Nederland
Twee Albanezen zijn vorig jaar omgekomen toen de Britse autoriteiten hen wilden uitzetten naar Nederland. Ze sprongen na vertrek uit Harwich van de veerboot naar Hoek van Holland. Een 24-jarige man werd in de schroef gezogen en raakte dodelijk gewond. Een 27-jarige man verdronk in de stroming.
(Thu, 26 Mar 2015 21:57:00 GMT)

Grootste deel Kamer kraakt VVD-asielplan
De Tweede Kamer heeft vanavond de vloer aangeveegd met een asielplan van regeringspartij VVD. De pijlen richtten zich vooral op het idee om de buitengrenzen van Europa te sluiten voor asielzoekers.
(Thu, 26 Mar 2015 21:32:00 GMT)

De liefde voor schubben gaat diep bij de vissentellers
Vrijwilligers houden op dertien plekken bij hoeveel vissen Nederland binnenglippen. Waar melden zich de meeste en wanneer?
(Thu, 26 Mar 2015 20:35:00 GMT)

'ABN Amro na de zomer naar de beurs'
ABN Amro keert waarschijnlijk na de zomer terug naar de beurs. Dat melden onder meer RTL Z en de Financiële Telegraaf. Volgens beide media maakt minister Jeroen Dijsselbloem morgen meer bekend over de beursgang.
(Thu, 26 Mar 2015 20:02:00 GMT)

'Lezen? Ik pak steeds mijn telefoon'
Jonge schrijvers proberen scholieren aan het lezen te krijgen. Khalid Boudou van Het Schnitzelparadijs ging de confrontatie aan in Rucphen.
(Thu, 26 Mar 2015 19:57:00 GMT)

Grondpersoneel dreigt met acties bij KLM over cao's
De kans dat de KLM op korte termijn wordt getroffen door acties van grondpersoneel groeit met de dag. De veruit grootste vakbond onder het grondpersoneel, FNV Bondgenoten, riep donderdag tijdens een manifestatie op Schiphol op tot werkonderbrekingen als de KLM vandaag tijdens de cruciale fase van de cao-onderhandelingen niet met een ander loonvoorstel komt en blijft vasthouden aan het inleveren van vrije tijd.
(Thu, 26 Mar 2015 19:29:00 GMT)

Vernieuwing C2000 loopt vertraging op
De vernieuwing van het communicatiesysteem voor alle hulpdiensten in Nederland, C2000, gaat vertraging oplopen. Dat valt op te maken uit een brief van veiligheidsminister Ard van der Steur.
(Thu, 26 Mar 2015 18:37:00 GMT)

de Persgroep Publishing Nederland NV