You are here: HomeNewsWorld NewsDe Volkskrant (Netherlands)
PreviousHeadlines NetherlandsNext


PvdA-leider Lodewijk Asscher: ‘Zekerheid dreigt een luxegoed voor de elite te worden’
Lodewijk Asscher houdt rekening met een voortijdige val van het kabinet-Rutte III. Is zijn partij op weg naar herstel? De PvdA-leider over een vrolijk klimaatbeleid, de onwaarachtigheid van Klaas Dijkhoff en het nieuwe sleutelwoord: zekerheid.
(Fri, 18 Jan 2019 17:00:00 GMT)

Drenthe is dit jaar dé Europese gemeenschap van sport (maar moet deze titel wel delen)
Drenthe mag zich dit jaar ‘European Community of Sport’ noemen. De chique titel moet weliswaar gedeeld worden met een Noord-Tsjechisch mountainbikeparcours en een Italiaans wellnesscentrum. Maar dat verpest de feestvreugde niet op het TT-circuit.
(Sat, 19 Jan 2019 18:14:34 GMT)

Trump doet aanbod om einde te maken aan shutdown
De Amerikaanse president Donald Trump heeft een aanbod gedaan om de shutdown te beëindigen. Hij wil meer medewerkers voor de grensbewaking, wil 800 miljoen dollar geven voor humanitaire nood bij de zuidelijke grens met Mexico en 805 miljoen dollar aan technologie om drugs op te sporen aan de grens. Ook moeten er 57 rechters bijkomen om de 900.000 migratiezaken af te handelen.
(Sat, 19 Jan 2019 21:35:00 GMT)

Koerdische strijders maken zich op voor aansluiting bij leger van oude vijand Assad
Een Koerdische militie die nu nog geldt als de belangrijkste westerse bondgenoot tegen Islamitische Staat (IS) in Syrië, maakt zich op onder bevel te komen van de Syrische president Bashar al-Assad. Autoriteiten in de autonome Koerdische regio van Syrië voeren gesprekken met Damascus om tienduizenden strijders te laten opgaan in het Syrische regeringsleger.
(Fri, 18 Jan 2019 15:38:00 GMT)

‘Hij pakt je in, vreet je op en gooit je weg’: is Holleeder een psychopaat?
Hij is kil en meedogenloos, maar lijdt Willem Holleeder echt aan de stoornis psychopathie? En zou dat van invloed moeten zijn op zijn straf?
(Fri, 18 Jan 2019 16:20:32 GMT)

CDA gaat om: Kamermeerderheid voor ruimer kinderpardon
Coalitiepartijen CDA en D66 willen een soepeler asielregeling voor gezinnen met kinderen. Ook moet staatssecretaris Mark Harbers (asiel) nog eens kijken naar de zaken van vier- tot zevenhonderd kinderen die tot dusver niet in aanmerking kwamen voor het kinderpardon.
(Sat, 19 Jan 2019 08:19:00 GMT)

Aanvullend onderzoek naar dossier vrijgesproken ex-piloot Julio Poch
Er komt onafhankelijk aanvullend onderzoek naar het dossier van de Argentijns-Nederlandse oud-piloot Julio Poch. Dat moet duidelijk maken of het dossier volledig is, schrijft minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) in een brief aan de Tweede Kamer.
(Sat, 19 Jan 2019 07:40:00 GMT)

Moord op burgemeester Gdansk opent ziel van gespleten Polen

Zeven jaar cel voor agent die zwarte tiener doodschoot
Een witte agent in Chicago is vrijdag veroordeeld tot bijna zeven jaar cel nadat hij vorig jaar schuldig was bevonden aan moord vanwege het doodschieten van een zwarte tiener in 2014.
(Sat, 19 Jan 2019 04:07:00 GMT)

Ans Boersma via advocaat: ik heb niks verkeerd gedaan
Ans Boersma, de correspondent die donderdag Turkije werd uitgezet en in Nederland verdacht wordt van valsheid in geschrifte, is ‘diep teleurgesteld’ dat het Financieele Dagblad de banden met haar verbreekt.
(Fri, 18 Jan 2019 22:56:40 GMT)

Van correspondent tot verdachte: wie is Ans Boersma?
Het Financieele Dagblad, waarvoor journalist Ans Boersma werkte, heeft ‘de banden met haar verbroken’. Wie is de vrouw die donderdag Turkije uit werd gezet?
(Fri, 18 Jan 2019 19:27:00 GMT)

Overlijdensadvertentie en necrologie, maar bedenker KLM-blad blijkt nog in leven
De berichten over de dood van Jean-Jacques van Belle, bedenker van het KLM-tijdschrift Holland Herald, zijn schromelijk overdreven. De bladenmaker blijkt drie weken na zijn vermeende overlijden nog altijd in leven, ontdekte NRC Handelsblad. De 88-jarige Van Belle zegt in de krant dat een poging mislukte om met een overdosis pillen een einde aan zijn leven te maken. ‘Ik werd gewoon weer wakker.’
(Fri, 18 Jan 2019 16:33:00 GMT)

In ruil voor olie kunnen Koerden (een beetje) autonomie krijgen
Tot voor kort leek het ondenkbaar: de Koerden in Syrië zoeken aansluiting bij de eens zo gehate president Assad. Hoe is dat mogelijk?
(Fri, 18 Jan 2019 19:01:00 GMT)

Speciaal aanklager Mueller weerspreekt berichtgeving over liegen advocaat Trump
De berichtgeving over de Amerikaanse president Donald Trump, die zijn voormalige advocaat Michael Cohen zou hebben opgedragen om te liegen tegen het Congres, is niet waarheidsgetrouw. Dat heeft het team van speciaal aanklager Robert Mueller laten weten in een uitzonderlijke reactie op een nieuwsbericht.
(Sat, 19 Jan 2019 03:15:00 GMT)

President Trump en Noord-Koreaanse leider Kim willen eind februari nieuwe topontmoeting
De Amerikaanse president Donald Trump zal eind februari voor de tweede keer binnen een jaar een topontmoeting hebben met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un over het kernwapenprogramma van Pyongyang.
(Fri, 18 Jan 2019 21:49:53 GMT)

Buitenlandse Zaken volledig overrompeld door uitzetting FD-journalist Boersma
Het ministerie van Buitenlandse Zaken werd volledig overrompeld door de uitzetting van FD-journalist Ans Boersma uit Turkije. Het departement wist zelfs op het moment van haar aanhouding niets over een verdenking tegen haar. De Nederlandse consul heeft haar uitzetting nog tot donderdagochtend proberen te voorkomen. Dat zij toch Turkije is uitgewezen, is achteraf misschien veiliger voor haar, menen sommige diplomaten.
(Fri, 18 Jan 2019 18:35:00 GMT)

Hij wordt gezien als de ideale president van Venezuela
Uit wanhoop over het desastreuze bestuur van de Venezolaanse leider Maduro kijken buurlanden ineens naar de jonge Juan Guaidó als ideale president.
(Fri, 18 Jan 2019 16:36:00 GMT)

Media VS: platenlabel laat van seksueel misbruik beschuldigde R. Kelly vallen
Platenlabel RCA Records, onderdeel van Sony Music, breekt met de van seksueel misbruik beschuldigde zanger R. Kelly. Dat melden Amerikaanse media, waaronder The New York Times.
(Fri, 18 Jan 2019 20:17:35 GMT)

Veel werknemers van beboet ING kunnen dit jaar fluiten naar een riante bonus
Ondanks de enorme winst zullen veel werknemers van ING dit jaar geen bonus krijgen of slechts een heel klein bedrag. Reden is de megaboete van 775 miljoen euro die ING moest betalen vanwege het witwasschandaal.
(Fri, 18 Jan 2019 21:01:51 GMT)

Hoe de wederzijdse liefde tussen Trump en de Republikeinen opbloeit
De reserves waarop Donald Trump in 2016 stuitte bij zijn partij, ziet correspondent Michael Persson, zijn omgeslagen in een symbiotische band. Trump en de Republikeinen kunnen niet meer zonder elkaar.
(Fri, 18 Jan 2019 20:17:10 GMT)

De Persgroep Publishing Nederland NV