You are here: HomeNewsWorld NewsDe Volkskrant (Netherlands)
PreviousHeadlines NetherlandsNext


Oss rouwt om spoordrama: ‘Dit snijdt door je ziel’
Honderden inwoners van Oss verzamelen zich donderdagavond op de plek bij het spoor waar die ochtend vier kinderen om het leven kwamen. De stad rouwt en zoekt antwoorden: hoe kan zoiets hier gebeuren?
(Thu, 20 Sep 2018 18:50:33 GMT)

VS leggen Chinees leger sancties op na aankoop van Russische wapens
De VS hebben het Chinese leger sancties opgelegd vanwege het kopen van Russische wapens. Op deze manier wil Washington via een omweg de regering-Poetin straffen voor onder andere de bemoeienis met de Amerikaanse presidentsverkiezingen en de annexatie van Oekraïne.
(Fri, 21 Sep 2018 05:55:02 GMT)

PVV-raadslid Delfzijl over brand AZC: 'Blussen met benzine!'
Een PVV-raadslid uit Delfzijl heeft onder een Facebookbericht van RTV Noord over een brandend asielzoekerscentrum in Ter Apel de reactie ‘blussen met benzine!’ geplaatst. In eerste instantie reageerde deze Emil Smeding nonchalant toen hem werd gevraagd om opheldering; later bood hij zijn excuses aan.
(Fri, 21 Sep 2018 07:22:11 GMT)

EU-leiders zetten May voor het blok: in oktober een Brexit-deal, anders niet
De Europese regeringsleiders dragen hun Britse collega May op snel met betere voorstellen te komen om een harde Brexit af te wenden. Volgens EU-president Tusk is de EU-top op 18 oktober ‘het moment van de waarheid’ om een akkoord te bereiken.
(Thu, 20 Sep 2018 17:40:00 GMT)

‘Zwarte dag’ in Oss: vier kinderen komen om bij treinaanrijding
Update - Bij een treinaanrijding in Oss met een Stint, een elektrisch aangedreven bolderkar, zijn vier kinderen van 4, 4, 6 en 8 jaar oud omgekomen. Een vijfde kind en een volwassen begeleider, die de bolderkar bestuurde, liggen volgens de politie in kritieke toestand in het ziekenhuis.
(Thu, 20 Sep 2018 11:30:00 GMT)

Duizenden betogers eisen vertrek president Guatemala
Duizenden demonstranten hebben in Guatemala het ontslag geëist van president Jimmy Morales. Professoren, studenten, landbouwers en activisten verzamelden zich donderdag in het historische centrum van de hoofdstad Guatemala-Stad.
(Fri, 21 Sep 2018 02:20:52 GMT)

Meer dan 200 doden door scheepsramp in het noorden van Tanzania
Bij een scheepsramp op het Victoriameer in het noorden van Tanzania zijn donderdag mogelijk meer dan tweehonderd mensen om het leven gekomen, zo vreest de regering van het Oost-Afrikaanse land.
(Thu, 20 Sep 2018 20:30:57 GMT)

Verbijstering bij het OM: drie verdachten helikopterontsnapping vrijgelaten
Drie verdachten die vorig jaar betrokken waren bij de verijdelde helikopterontsnapping van een onderwereldkopstuk, zijn donderdag onverwacht vrijgelaten. Het Openbaar Ministerie, dat gevangenisstraffen tot acht jaar had geëist tegen het drietal, is ‘verbijsterd’.
(Thu, 20 Sep 2018 19:42:54 GMT)

Hoe de Brexit zowel links als rechts extremer maakte
Net als het Engelse voetbalteam is de politiek op zoek naar een bepalende middenvelder. Nu de twee grote partijen steeds verder de flanken opzoeken, voelen steeds meer Britten zich politiek dakloos.
(Thu, 20 Sep 2018 20:33:27 GMT)

In de as van Marawi ronselt IS alweer nieuwe strijders
Marawi werd in 500 jaar nooit veroverd. Tot een groep IS-strijders de Filipijnse stad ineens bezette. Vijf maanden oorlog heeft Marawi compleet verwoest en de inwoners verbannen naar kampen buiten de stad. Daar worden alweer nieuwe strijders geronseld.
(Thu, 20 Sep 2018 19:34:43 GMT)

De Kamer als veredelde televisiestudio: met slim knippen en plakken staan alle politici er goed op
Politieke partijen maken handig gebruik van de opnamen van debatten in de Tweede Kamer om met creatief knip- en plakwerk hun eigen politici er zo gunstig mogelijk uit te laten springen op sociale media. Ook bij de Algemene Politieke Beschouwingen is het weer raak.
(Thu, 20 Sep 2018 17:49:50 GMT)

Zoek de verschillen: een weg in Oeganda aangelegd door China of door Europa
Zowel China als de Europese Unie investeert miljarden in Afrika op jacht naar meer invloed op het continent. Maar hun voorwaarden verschillen nogal. Dat wordt duidelijk in Oeganda waar beide grootmachten een asfaltweg hebben aangelegd.
(Wed, 19 Sep 2018 21:00:06 GMT)

‘Geheime oorlog’ in Syrië: Israël bombardeerde Iraans wapendepot en vliegtuig op luchthaven
Israël heeft bij de luchtaanval dinsdag in Syrië een gebouw in de as gelegd waar volgens Jeruzalem Iraanse wapens waren opgeslagen voor Hezbollah. Ook blijkt uit satellietfoto’s dat de Israëli’s vorige week mogelijk een Iraanse Boeing 747 hebben vernietigd op de luchthaven van Damascus. Hezbollah bestrijdt echter dat de talloze Israëlische aanvallen succesvol zijn geweest.
(Thu, 20 Sep 2018 13:46:54 GMT)

Terug op de politieke agenda: met hoeveel willen we zijn in Nederland?
Wat jarenlang een taboe-onderwerp was aan het Binnenhof, staat vrijdag in het vervolg van de Algemene Politieke Beschouwingen plotseling hoog op de agenda. Premier Mark Rutte moet antwoord geven op de vraag of hij bereid is onderzoek te laten doen naar de maximale bevolkingsomvang die voor de Nederlandse samenleving in de komende decennia behapbaar is.
(Thu, 20 Sep 2018 17:42:08 GMT)

Wat is de Stint, het voertuig dat betrokken was bij de treinaanrijding in Oss?
De vier kinderen die omkwamen bij een treinaanrijding in Oss zaten in een Stint, een elektrisch aangedreven bolderkar. Wat is de Stint eigenlijk, het voertuig dat steeds populairder wordt bij kinderopvanglocaties?
(Thu, 20 Sep 2018 11:07:16 GMT)

EU zet eindfase Brexitonderhandelingen in: ‘De tijd begint nu echt te dringen’
De Brexit-onderhandelingen zijn in de beslissende fase beland. De Europese regeringsleiders deden donderdagmorgen een indringend beroep op hun Britse collega May om concessies te doen. Alle leiders benadrukten een ‘catastrofe’ (geen akkoord, harde Brexit) te willen voorkomen.
(Thu, 20 Sep 2018 09:46:53 GMT)

Rechtszaak Menzis tegen farmaceut past in ‘hoognodige discussie over ethiek farmaceuten’
Zorgverzekeraar Menzis klaagt de Brits-Zweedse farmaceut AstraZeneca aan, omdat het bedrijf in de ogen van de zorgverzekeraar onterecht vasthield aan een patent. Hierdoor bleef de prijs van een medicijn tegen psychoses jarenlang veel te hoog, wat de zorgverzekeraar in totaal ruim 4 miljoen euro extra heeft gekost. Het is voor het eerst dat een Nederlandse zorgverzekeraar een farmaceut voor de rechter sleept.
(Thu, 20 Sep 2018 09:53:25 GMT)

Kremlin in verlegenheid door schrappen verkiezingszege na al te bonte stembusfraude
Een kandidaat van president Poetins Verenigd Rusland-partij heeft het zo bont gemaakt bij het knoeien met stemmen dat de verkiezingen over moeten. Na protesten van de oppositie annuleerde de lokale kiescommissie de uitkomst van de gouverneursverkiezingen in Primorski Kraj, in het uiterste oosten van Rusland. De beslissing is een blamage voor het Kremlin.
(Thu, 20 Sep 2018 12:38:19 GMT)

Twee jaar schaven aan 'de Bob voor appen' - zo kwam de Mono-campagne tot stand
De Bob-, Nix- en de nieuwe Mono-campagne komen uit dezelfde koker. Reclamemaker Joeri Jansen vertelt hoe het is om een boodschap te verkopen in plaats van chips of bier.
(Wed, 19 Sep 2018 20:27:12 GMT)

Abe wint stemming en is op weg langstzittende premier van Japan te worden
De Japanse premier Shinzo Abe heeft donderdag een leiderschapsverkiezing in zijn partij met ruime cijfers gewonnen. Voor Abe ligt nu de weg open om de langstzittende premier van Japan te worden en een omstreden grondwetswijziging in stemming te brengen.
(Thu, 20 Sep 2018 06:24:48 GMT)

De Persgroep Publishing Nederland NV