You are here: HomeNewsWorld NewsDe Volkskrant (Netherlands)
PreviousHeadlines NetherlandsNext


In Londen is het anno 2018 nieuws als een minister niet aftreedt
Afzetting door muitende brexiteers binnen haar Conservatieve Partij hangt de Britse premier Theresa May nog steeds als een zwaard van Damocles boven haar hoofd. Maar als ze sneuvelt, wie moet het dan doen, en wat doet dat met de partij?
(Fri, 16 Nov 2018 19:29:47 GMT)

Amerika komt met ‘allesomvattend rapport’ over moord op Saoedische journalist Khashoggi
De Amerikaanse president Donald Trump belooft een van de komende dagen met ‘een allesomvattend rapport’ te komen over de moord op de Saoedische journalist Jamal Khashoggi.
(Sun, 18 Nov 2018 02:30:00 GMT)

Zijn jongeren echt narcistischer dan ooit?

De vader van Laura H. over de ontsnapping van zijn dochter uit het kalifaat
Als door een wonder kwam Laura H. twee jaar geleden heelhuids terug uit het kalifaat van IS. Vader Eugène probeert nog dagelijks te doorgronden wat er is gebeurd. Hoe kon zijn meisje zo ontsporen? En heeft hij genoeg kunnen doen?
(Fri, 16 Nov 2018 13:20:00 GMT)

Mogen wij u een aantal vragen over onze website stellen?

Ik zei niets en probeerde me voor te stellen hoe het is om oud te worden, alleen
De Man logeerde een paar dagen bij zijn moeder (87). Toen ik hem na drie dagen kwam ophalen, trof ik twee mensen bij wie de rek er wel zo’n beetje uit was. ‘Ze stond vanmorgen al om 7 uur aan mijn bed om te zeggen dat jullie vandaag zouden komen’, zei de Man. Daarna was hij er drie keer op uitgestuurd voor boodschappen en er was ook iets met haar gehoorapparaat. Mijn schoonmoeder stond ondertussen een opklaptafel vanuit de schuur naar binnen te duwen. Ik keek de Man aan, maar die had ook geen idee.
(Fri, 16 Nov 2018 14:00:00 GMT)

Vier demonstranten haalden Den Helder. ‘Waar blijft je groepje nou?’
In Den Helder demonstreerden zaterdag slechts vier activisten tégen Zwarte Piet. De overige demonstranten werden met hun bus tegengehouden door de politie. Reden: de veiligheid kon niet worden gegarandeerd. En dus constateerden de voorstanders van Zwarte Piet zaterdag tevreden: ‘We hebben ons doel bereikt.’
(Sat, 17 Nov 2018 18:33:10 GMT)

Twintigers in Europa blijven steeds langer bij pa en ma wonen
Europa gaat gebukt onder een pandemie van thuiswonende twintigers. In bijna heel Europa stijgt het aantal late twintigers dat – dikwijls noodgedwongen – bij hun ouders blijft wonen. In Nederland woonde vorig jaar 18,1 procent van de 25- tot 30-jarigen bij een of beide ouders, een modern record: in 2009 was dat nog 12,7 procent. Het EU-gemiddelde steeg bijna net zo hard, naar 42 procent.
(Fri, 16 Nov 2018 23:01:00 GMT)

‘Mevrouw de kanselier, waarom bent u nu pas gekomen?’
In Chemnitz braken tweeënhalve maand geleden rellen uit. Bondskanselier Merkel ging er vrijdag voor het eerst op bezoek.
(Fri, 16 Nov 2018 21:15:15 GMT)

Een Piet die wit is? Voor kinderen geen probleem
Zaterdag komt Sinterklaas in Nederland aan – zwaar beveiligd, dankzij het felle pietendebat. Er zijn zwarte, witte en roetveegpieten. Hoe ervaren kinderen de aanpassingen? ‘Het maakt ze eigenlijk niet uit.’
(Fri, 16 Nov 2018 20:33:00 GMT)

Hoe de strijd om Zwarte Piet in zeven jaar tijd escaleerde
Sinterklaas vaart zaterdag weer een gespannen land binnen. De hernieuwde strijd om de kleur van zijn knechten is sinds 2011 alleen maar vijandiger geworden. Ook binnen de twee kampen is de eensgezindheid momenteel ver te zoeken.
(Fri, 16 Nov 2018 18:58:00 GMT)

Ondanks verdeeldheid rustige intocht Sint in Zaanstad
De intocht van Sinterklaas in Zaanstad is rustig verlopen. Ook de demonstraties van voor- én tegenstanders van Zwarte Piet, die op vier aangewezen plekken plaatsvonden. ‘Ik ben er trots op dat we vandaag iedereen de ruimte geven om zijn mening te uiten.’
(Sat, 17 Nov 2018 15:29:00 GMT)

Vorig jaar verdwenen Argentijnse onderzeeër gevonden
Een jaar na de verdwijning is de Argentijnse onderzeeër ARA San Juan zaterdagmorgen (Nederlandse tijd) teruggevonden. Dat heeft de Argentijnse Marine bekendgemaakt.
(Sat, 17 Nov 2018 04:51:00 GMT)

Washington Post: Volgens CIA zit Saoedische kroonprins achter moord op Khashoggi
Volgens de Amerikaanse inlichtingendienst CIA heeft de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman opdracht gegeven tot de moord op journalist Jamal Khashoggi. Dat meldt de Washington Post vrijdag op basis van bronnen rond het onderzoek.
(Sat, 17 Nov 2018 00:10:00 GMT)

CNN-verslaggever Jim Acosta krijgt weer toegang tot Witte Huis
Het Witte Huis moet CNN-verslaggever Jim Acosta voorlopig zijn accreditatie teruggeven. Een federale rechter in Washington heeft dat vrijdag besloten. De definitieve uitspraak in de zaak komt pas later.
(Fri, 16 Nov 2018 19:13:00 GMT)

‘Belastingontwijker’ Toine Manders krijgt taakstraf voor trustdiensten zonder vergunning
Fiscaal adviseur en voormalig lijsttrekker van de Libertarische Partij Toine Manders is vrijdag door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot een taakstraf van 180 uur. Hij kreeg de straf omdat hij met zijn advieskantoor Haags Juristen College zonder vergunning trustdiensten verrichtte.
(Fri, 16 Nov 2018 20:23:00 GMT)

Hongarije helpt oud-premier Macedonië ontsnappen in diplomatieke auto’s
De Hongaarse autoriteiten hebben geholpen bij de ontsnapping van ex-premier Nikola Gruevski van Macedonië, die in eigen land wegens corruptie tot een celstraf was veroordeeld. De politie in buurland Albanië liet donderdagavond weten dat hij het land verlaten had in een konvooi auto’s van de Hongaarse ambassade.
(Fri, 16 Nov 2018 18:46:38 GMT)

Publieke omroep investeert paar miljoen extra in journalistiek
De Nederlandse Publieke Omroep gaat een paar miljoen extra investeren in journalistieke producties, vooral online.
(Fri, 16 Nov 2018 18:30:00 GMT)

Is het Rode Khmer-tribunaal een vloek of zegen voor Cambodja?
Twee stokoude kopstukken van de Rode Khmer werden veertig jaar na de door hen aangerichte genocide onder 1,7 miljoen Cambodjanen tot levenslang veroordeeld. Heeft het te lang geduurd en kostte het Khmer-tribunaal met 300 miljoen dollar te veel, of is het toch een succes doordat mensen weer over die gruwelijke periode praten?
(Fri, 16 Nov 2018 19:31:00 GMT)

Intern conflict bij 50Plus krijgt juridisch tintje
Goedemiddag,
(Fri, 16 Nov 2018 15:50:22 GMT)

De Persgroep Publishing Nederland NV