You are here: HomeNewsWorld NewsDe Volkskrant (Netherlands)
PreviousHeadlines NetherlandsNext


Ondanks verdeeldheid rustige intocht Sint in Zaanstad
De intocht van Sinterklaas in Zaanstad is rustig verlopen. Ook de demonstraties van voor- én tegenstanders van Zwarte Piet, die op vier aangewezen plekken plaatsvonden. ‘Ik ben er trots op dat we vandaag iedereen de ruimte geven om zijn mening te uiten.’
(Sat, 17 Nov 2018 15:29:00 GMT)

Hoe verboden Nederlandse peren toch in Rusland belanden

Trump komt met ‘allesomvattend rapport’ over moord Khashoggi
De Amerikaanse president Donald Trump belooft een van de komende dagen met ‘een allesomvattend rapport’ te komen over de moord op de Saoedische journalist Jamal Khashoggi.
(Sun, 18 Nov 2018 02:30:51 GMT)

De vader van Laura H. over de ontsnapping van zijn dochter uit het kalifaat
Als door een wonder kwam Laura H. twee jaar geleden heelhuids terug uit het kalifaat van IS. Vader Eugène probeert nog dagelijks te doorgronden wat er is gebeurd. Hoe kon zijn meisje zo ontsporen? En heeft hij genoeg kunnen doen?
(Fri, 16 Nov 2018 13:20:00 GMT)

Twintigers in Europa blijven steeds langer bij pa en ma wonen
Europa gaat gebukt onder een pandemie van thuiswonende twintigers. In bijna heel Europa stijgt het aantal late twintigers dat – dikwijls noodgedwongen – bij hun ouders blijft wonen. In Nederland woonde vorig jaar 18,1 procent van de 25- tot 30-jarigen bij een of beide ouders, een modern record: in 2009 was dat nog 12,7 procent. Het EU-gemiddelde steeg bijna net zo hard, naar 42 procent.
(Fri, 16 Nov 2018 23:01:00 GMT)

‘Mevrouw de kanselier, waarom bent u nu pas gekomen?’
In Chemnitz braken tweeënhalve maand geleden rellen uit. Bondskanselier Merkel ging er vrijdag voor het eerst op bezoek.
(Fri, 16 Nov 2018 21:15:15 GMT)

Opeens is het pact van Marrakech een politiek probleem
Een tot voor kort onbekend VN-migratiepact verdeelt plotseling de coalitie. VVD en CDA willen niet de indruk wekken dat ze migratiebeleid uit handen geven. D66 gruwelt van het idee dat Nederland zich aansluit bij het nee-kamp van Donald Trump en Viktor Orbán.
(Fri, 16 Nov 2018 19:19:00 GMT)

Een Piet die wit is? Voor kinderen geen probleem
Zaterdag komt Sinterklaas in Nederland aan – zwaar beveiligd, dankzij het felle pietendebat. Er zijn zwarte, witte en roetveegpieten. Hoe ervaren kinderen de aanpassingen? ‘Het maakt ze eigenlijk niet uit.’
(Fri, 16 Nov 2018 20:33:00 GMT)

Hoe de strijd om Zwarte Piet in zeven jaar tijd escaleerde
Sinterklaas vaart zaterdag weer een gespannen land binnen. De hernieuwde strijd om de kleur van zijn knechten is sinds 2011 alleen maar vijandiger geworden. Ook binnen de twee kampen is de eensgezindheid momenteel ver te zoeken.
(Fri, 16 Nov 2018 18:58:00 GMT)

Geplande demonstraties Kick Out Zwarte Piet niet doorgegaan in drie plaatsen
De geplande demonstraties van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) zijn in drie plaatsen niet of nauwelijks doorgegaan. Bij Alkmaar stopte de politie zaterdagochtend de bus van de actiegroep, die onderweg was naar Den Helder. De burgemeesters van Nijmegen en Zwolle verboden geplande demonstraties omdat de veiligheid niet was gegarandeerd.
(Sat, 17 Nov 2018 14:45:00 GMT)

Fruittelers hebben lak aan sancties van Poetin
Nederlandse en Belgische fruitbedrijven omzeilen op grote schaal de voedselsancties van president Poetin tegen de Europese Unie. Hun producten bereiken via een smokkelhandel de Russische supermarkten. Alleen aan de smokkel van peren verdienden Nederlanders en Belgen sinds de sancties naar schatting 240 miljoen euro.
(Sat, 17 Nov 2018 01:00:00 GMT)

Washington Post: Volgens CIA zit Saoedische kroonprins achter moord op Khashoggi
Volgens de Amerikaanse inlichtingendienst CIA heeft de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman opdracht gegeven tot de moord op journalist Jamal Khashoggi. Dat meldt de Washington Post vrijdag op basis van bronnen rond het onderzoek.
(Sat, 17 Nov 2018 00:10:00 GMT)

Stilte na de storm in Westminster, charmeoffensief van Theresa May
Afzetting door muitende brexiteers binnen haar Conservatieve Partij hangt de Britse premier Theresa May nog steeds als een zwaard van Damocles boven haar hoofd. Maar als ze sneuvelt, wie moet het dan doen, en wat doet dat met de partij?
(Fri, 16 Nov 2018 19:29:47 GMT)

CNN-verslaggever Jim Acosta krijgt weer toegang tot Witte Huis
Het Witte Huis moet CNN-verslaggever Jim Acosta voorlopig zijn accreditatie teruggeven. Een federale rechter in Washington heeft dat vrijdag besloten. De definitieve uitspraak in de zaak komt pas later.
(Fri, 16 Nov 2018 19:13:00 GMT)

Vorig jaar verdwenen Argentijnse onderzeeër gevonden
Een jaar na de verdwijning is de Argentijnse onderzeeër ARA San Juan zaterdagmorgen (Nederlandse tijd) teruggevonden. Dat heeft de Argentijnse Marine bekendgemaakt.
(Sat, 17 Nov 2018 04:51:00 GMT)

‘Bob Marley’ wijst jeugd de weg in streng-islamitisch Soedan
De jeugd van Soedan zucht onder het islamitische regime. Vrijheden zijn beperkt. De geheime dienst zit overal. Jongeren zoeken een toekomst. Een opvallende gids daarbij is zanger Mo Ali, de Bob Marley van Soedan én cultheld in Nederland.
(Fri, 16 Nov 2018 18:33:00 GMT)

‘Belastingontwijker’ Toine Manders krijgt taakstraf voor trustdiensten zonder vergunning
Fiscaal adviseur en voormalig lijsttrekker van de Libertarische Partij Toine Manders is vrijdag door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot een taakstraf van 180 uur. Hij kreeg de straf omdat hij met zijn advieskantoor Haags Juristen College zonder vergunning trustdiensten verrichtte.
(Fri, 16 Nov 2018 20:23:00 GMT)

Hongarije helpt oud-premier Macedonië ontsnappen in diplomatieke auto’s
De Hongaarse autoriteiten hebben geholpen bij de ontsnapping van ex-premier Nikola Gruevski van Macedonië, die in eigen land wegens corruptie tot een celstraf was veroordeeld. De politie in buurland Albanië liet donderdagavond weten dat hij het land verlaten had in een konvooi auto’s van de Hongaarse ambassade.
(Fri, 16 Nov 2018 18:46:38 GMT)

De Persgroep Publishing Nederland NV